Zapraszamy i zachęcamy do wzięcia udziału w konkursie pn. „Weki z Pomorskiej Spiżarni”, organizowanym przez Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego.
Przedmiotem konkursu są produkty przygotowywane z surowców roślinnych, zwierzęcych lub mieszanych pochodzących w całości lub min. w 50% z własnego gospodarstwa np. owoców, warzyw, mięsa, grzybów, nasion, kwiatów itp. zawekowane w słoiki.
Adresatami konkursu są osoby fizyczne z województwa pomorskiego, które prowadzą działalność w formie rolniczego handlu detalicznego na terenie województwa pomorskiego (w rozumieniu art. 3 ust. 3 pkt 29b ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia).
Do Konkursu można zgłosić produkty w 3 kategoriach:
- produkt pochodzenia roślinnego,
- produkt pochodzenia zwierzęcego,
- produkt mieszany.
Produkty wraz z formularzem zgłoszeniowym należy nadsyłać w terminie od 1.10.2020 r. do 15.10.2020 r. na adres:
Jednostka Regionalna Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
Departament Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich
Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego
80-810 Gdańsk, ul. Okopowa 21/27
z dopiskiem konkurs „Weki z Pomorskiej Spiżarni”
lub dostarczyć osobiście na adres:
Jednostka Regionalna Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
Departament Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich
Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego
80-819 Gdańsk, ul. Augustyńskiego 2
II piętro pok. 218 lub 216
Do pobrania: